NTJ 15N Indicadors ambientals i de sostenibilitat per al verd urbà: indicadors clau

59,50 70,00 

Els indicadors ambientals i de sostenibilitat són paràmetres que permeten fer el seguiment,  quantificació i avaluació periòdica de les variables ambientals clau dels espais verds, i  alhora determinar tendències, i, si cal, corregir-les amb força immediatesa.

Aquesta Norma Tecnològica és vàlida per als treballs amb indicadors ambientals i  de sostenibilitat del verd urbà, que inclou tant els espais verds, especialment els  públics (com ara parcs, jardins, patis, places enjardinades o arbrades, horts urbans,  jardineres, rotondes enjardinades, illots enjardinats, mitjanes enjardinades i espais de  transició amb l’entorn natural o rural), coml’arbrat viari,i proposa grups d’indicadors  que permeten identificar, primer, i valorar, després, amb claredat, els aspectes ambientals  i de sostenibilitatd’aquests espais verds.

Accedeix a total la família NTJ15 GESTIÓ DELS ESPAIS VERDS

Patrocinadors:


Descripción

La finalitat de l’NTJ 15N és elaborar una documentació tècnica que ajudi les organitzacions a conèixer, interpretar i aplicar un sistema d’indicadors ambientals i de sostenibilitat del verd urbà, i que permeti alhora avaluar els beneficis socials d’aquests espais i detectar punts de millora en la seva gestió optimitzant-ne el cost ambiental, social i econòmic, a més de:

  1. Servir de guia per a l’establiment d’un sistema d’indicadors ambientals i de sostenibilitat del verd urbà que pugui diagnosticar-ne el paper ambiental, la seva sostenibilitat i que permeti dur a terme un seguiment dels criteris ambientals per a la seva millora i eficiència.
  2. Servir de guia per poder elegir quins són els indicadors ambientals i de sostenibilitat que convé aplicar en cada cas.
  3. Ajudar a revisar i marcar objectius ambientals del verd urbà.
  4. Promoure la recerca de punts forts i punts febles dels objectius ambientals del verd urbà, així com la confirmació dels objectius ambientals que ja es troben establerts.
  5. Estandarditzar la terminologia relativa als indicadors ambientals i de sostenibilitat del verd urbà.
  6. Assistir i orientar els responsables del verd urbà en l’ús i utilitat dels indicadors ambientals i de sostenibilitat com a eina per a la seva planificació i gestió.
  7. Informar els usuaris (ciutadans) dels beneficis ambientals del verd urbà.
  8. Fomentar els serveis ambientals i la qualitat del verd urbà.

Any de publicació: 2019

Información adicional

Peso 0,300 kg
Dimensiones 21 × 0,5 × 29,7 cm
Formato

Edición impresa, Edición digital PDF, Consulta online

También te recomendamos…