Nova actualització del Glossari de jardineria i paisatgisme

El TERMCAT i la Fundació de la Jardineria i el Paisatge col·laboren en la difusió dels termes més adequats d’aquest sector.

El TERMCAT publica l’actualització anual del Glossari de jardineria i paisatgisme amb els termes del glossari de la norma publicada per la Fundació de la Jardineria i el Paisatge durant l’any 2020: la Norma tecnològica de jardineria NTJ07D:2020 Arbres de fulla caduca.

El TERMCAT i la Fundació de la Jardineria i el Paisatge col·laboren des de l’any 1999 en l’elaboració i difusió dels glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme. Tant les normes com els glossaris annexos són unes publicacions tècniques adreçades als professionals de la jardineria i el paisatgisme que pretenen establir criteris objectius per als productes i serveis amb què tracten i promoure la utilització d’una terminologia comuna i estandarditzada en l’àmbit.

El glossari de la norma difosa durant l’any 2020 conté 126 termes, com ara arbre de grenyaarbre de motabessacabellera d’arrels o planta endurida, i termes relacionats amb els empelts (empeltamenteixart varietat empeltadapunt d’empelt). Tots aquests termes són accessibles des d’ara al Glossari de jardineria i paisatgisme, i també des del Cercaterm. Els termes afegits en aquesta actualització es poden consultar des de l’apartat “Noves incorporacions” del diccionari en línia.

El Glossari de jardineria i paisatgisme forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment prop de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.

Sobre el TERMCAT

El Consorci del Centre de Terminologia TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

La missió del TERMCAT és coordinar l’activitat terminològica en llengua catalana, mitjançant la prestació de serveis de qualitat, la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d’activitat i per afavorir-ne l’ús.

Font: TERMCAT

Data: 24/02/2021