NTJ 12S Part 5 Obres de bioenginyeria del paisaje: Tècniques de revestiment i d’estabilització aplicables en àmbits fluvials

59,50 70,00 

Aquesta Norma Tecnològica és vàlida per a les tècniques de bioenginyeria de recobriment i d’estabilització en obres de restauració en el sentit més ample realitzades en àmbits fluvials.

La bioenginyeria és una disciplina tècnica que utilitza les plantes vives com a elements de construcció en les intervencions de control d’erosió i d’estabilització. D’acord amb la Federació Europea de Bioenginyeria (EFIB), la bioenginyeria és una disciplina específica de l’enginyeria orientada per la biologia, en la qual s’empren plantes autòctones i fragments seus com a material de construcció vius de tal manera que en desenvoluparse en el sòl contribueixen de manera essencial a la seva seguretat i a evitar tota forma d’erosió. En la fase inicial és necessari, en moltes ocasions, una combinació amb altres materials que assumeixin inicialment la funció d’estabilitat, fins que el component vegetal pugui assumir plenament la seva funció de control d’erosió i d’estabilització amb el seu desenvolupament.

Accedeix a tota la familia de la NTJ 12 Restauració del paisatge.


Descripción

La NTJ 12S PART 5 té com a finalitats les següents:

  • Recopilar i descriure les característiques, principis i especificacions tècniques particulars de disseny i construcció de les tècniques de bioenginyeria de recobriment i d’estabilitzacióaplicables a l’àbit fluvial.
  • Fixar la terminologia relativa a les tècniques de recobriment i d’estabilització en les obres de bioenginyeria de restauració i renaturalització en l’àmbit fluvial.
  • Servir de base tècnica per als projectes i execució de les tècniques de recobriment i d’estabilitzacióde bioenginyeria aplicables en l’àmbit fluvial.

La bioenginyeria persegueix com a objectius, juntament amb la solució a un problema tècnic, un increment de la biodiversitat, un menor consum energètic en el procés constructiu, una millora funcional dels ecosistemes i una integració de les obres des del punt de vista paisatgístic.

Any de publicació: 2010

Información adicional

Peso 0,350 kg
Dimensiones 21 × 0,5 × 29,7 cm
Formato

Edición impresa, Edición digital PDF, Consulta online

También te recomendamos…