Nous termes per al Glossari de jardineria i paisatgisme

El TERMCAT i la Fundació de la Jardineria i el Paisatge col·laboren en l’actualització del diccionari en línia amb els termes d’aquest sector.

El TERMCAT publica l’actualització anual del Glossari de jardineria i paisatgisme amb els termes dels glossaris de les normes publicades per la Fundació de la Jardineria i el Paisatge durant l’any 2021: la Norma Tècnica de Jardineria NTJ 01W Criteris de selecció dels elements vegetals en els projectes de jardineria (dins del grup de les NTJ de disseny i projecte dels espais verds) i la NTJ 14N Treballs d’inventari dels espais verds i dels seus elements (dins del grup de les NTJ de manteniment i conservació d’espais verds).

Amb les 209 noves incorporacions, el diccionari ofereix actualment 2.288 termes relatius a la jardineria, el paisatgisme i altres àrees relacionades. Per exemple, s’hi han afegit termes com ara arc vegetal, atribut paisatgístic, coberta verda, estrat de jardí, arborètum, àrea d’encoixinat, cambra d’infiltració, sistemes de reg (reg a borbolls, reg a pressió, reg a tesa, reg per solcs); i també un conjunt de termes que designen elements paisatgístics i arquitectònics dels jardins com ara belvedere, brollador, caixa niu, caminal, gabial, hotel d’insectes, jardí claustral, jardí de pluja, piscina naturalitzada o vorada vegetal.

Tots aquests termes són accessibles des d’ara al Glossari de jardineria i paisatgisme, i també des del Cercaterm. Els termes afegits en aquesta actualització es poden consultar des de l’apartat “Noves incorporacions” del diccionari en línia.

El TERMCAT i la Fundació de la Jardineria i el Paisatge col·laboren des de l’any 1999 en l’elaboració i difusió dels glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme. Tant les normes com els glossaris annexos són unes publicacions tècniques adreçades als professionals de la jardineria i el paisatgisme que pretenen establir criteris objectius per als productes i serveis amb què tracten i promoure la utilització d’una terminologia comuna i estandarditzada en l’àmbit.

El Glossari de jardineria i paisatgisme forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Glossari de jardineria i paisatgisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016-2022. (Diccionaris en Línia).

Font: TERMCAT