Renovem l’acord amb el TERMCAT per a l’elaboració del glossari de les NTJ

conveni col·laboració entre la FJiP i el TERMCAT

El TERMCAT i la Fundació de la Jardineria i el Paisatge col·laboren per elaborar i difondre els glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme.

 

 

El director del Consorci del Centre de Terminologia, TERMCAT, Jordi Bover i Salvadó, i la presidenta de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge, FJiP, Montserrat Bas i Obrador, han renovat l’acord que ambdues entitats van firmar l’any 1999, per continuar elaborant i difonent els glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme.

Amb aquest conveni, es ratifica l’interès de la FJiP en continuar elaborant la versió catalana dels glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme amb la metodologia terminològica del TERMCAT i donar-hi la més àmplia difusió possible, i contribuir així a afavorir la presència del català en el sector de la jardineria i el paisatgisme. Aquesta col·laboració també preveu l’assessorament del TERMCAT en matèria terminològica i la cessió d’eines i de recursos per facilitar la gestió i la difusió de la terminologia produïda.

El Glossari de jardineria i paisatgisme, amb els termes dels glossaris de les Normes tecnològiques de jardineria i paisatgisme, forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, i actualment ofereix 2.081 entrades.

Sobre el TERMCAT

El Consorci del Centre de Terminologia TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

La missió del TERMCAT és coordinar l’activitat terminològica en llengua catalana, mitjançant la prestació de serveis de qualitat, la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d’activitat i per afavorir-ne l’ús.

Sobre la Fundació de la Jardineria i el Paisatge

La Fundació Privada de l’Enginyeria Agrícola Catalana va ser constituïda l’any 2002 des del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, passant a constituir-se com a Fundació de la Jardineria i el Paisatge l’any 2011.

El nostre principal objectiu és el de la divulgació de coneixement, així com la dinamització del sector, com a principal actor en el manteniment, conservació i gestió de la infraestructura verda de les nostres ciutats, a través de la publicació de les Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *