5 de juny, dia Mundial del Medi Ambient dedicat aquest 2020 a la Biodiversitat

Aquest divendres, 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població mundial en relació a temes ambientals. Els esforços del Dia Mundial del Medi Ambient se centren en motivar a les persones i comunitats perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i en el canvi d’actitud cap a temes ambientals. La data va ser proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1972 coincideix amb l’inici de la Conferència d’Estocolm d’aquell any, el tema principal de la qual va ser precisament el Medi Ambient.

Se’ns convida a pensar en la forma en la qual consumeixen, a les empreses a desenvolupar models més ecològics, als governs a protegir les zones salvatges, als professionals de l’ensenyança a educar en valors naturals, o als joves a alçar la veu pel futur del planeta. Perquè requereix de la participació i implicació de tots nosaltres.

Aquest any 2020, el tema escollit és la Biodiversitat, un gran motiu de preocupació mundial en matèria mediambiental i Colòmbia serà el país amfitrió. Esdeveniments catastròfics recents com els incendis forestals a gran escala del Brasil, Califòrnia i Austràlia, la invasió de llagostes en la Banya d’Àfrica i la pandèmia de la COVID-19 demostren que la Naturalesa ens està enviant un missatge.

S’estan preparant moltes activitats, com la conferència organitzada per la Diputació de Barcelona, «Dia mundial del Medi Ambient 2020 a Barcelona: Repensem-nos«. La conferència d’aquest any posarà el focus en la necessitat de sortir de la crisi de la Covid-19 potenciant la sostenibilitat i la transició ecològica, amb base científica, tenint present la salut i la justícia social. Podeu accedir a tota la informació i inscripció, en aquest enllaç.

Per a més informació sobre el dia del medi ambient, consulta el web de Nacions Unides. La hora de la Naturaleza 

¿Cuánto conoces sobre las maravillosas especies de nuestro planeta? Responde el cuestionario para comprobar cuánto sabes. Selecciona la opción que consideres correcta. World Environment Day.

#diamundialdelmediambient, #PorLaNaturaleza, #PerLaNatura